Site icon Juno – Kendi Halinde Bir Yıldız Gözlemcisi

13 Haziran 2018, İkizler Burcu'nda YENİAY – Hayatımızdaki Muz Kabukları…

by Robert Bowen

13 Haziran 2018 günü, istanbul’a göre 22:43’de YENİAY adını verdiğimiz Güneş & AY Kavuşumu tam halini alacak. YENİAY haritasını değerlendirirken, aşağıdaki göstergeleri dikkate alıyorum;

MEALİ;
Biraz komik hatta sarkastik, biraz abartılı, çok hareketli, biraz gergin hatta tartışmalı, biraz telaşlı, biraz karambole gelmeye ve önemli olanı atlayıp hata yapmaya müsait bir enerji sarmalıyor bizi bu YENİAY’da…
Etrafımızda bolca laf salatası, anlamlı olup olmadığı çok su götürür bir telaş ve gerilim, iyi düşünmeden başlatılan ve ısrarla devam ettirilen saçma girişimler, iddialı konuşmalar ve çekişmeler, ille de göze batma ya da geride kalmama gayretiyle yapılan yersiz hareketler… Yani epeyce bir toz duman olabilir.
Sosyal Düzlemde;

Bireysel Düzlemde;

Yani biz kendimiz için en iyisini yapmak adına gerim gerim gerilirken, bu aşırı çaba ve çırpınma içinde fark etmediğimiz bir MUZ KABUĞU’na basabilir ya da kendi ayağımızı ASIL KAYDIRANIN kendi düşünce ve davranış şeklimiz olduğunu fark edebiliriz 😉
Birilerinin üzerimizde oluşturduğu aşırı baskı, manipülasyon, zor kullanma, tehdit, güçten düşürme, azımsama gibi yöntemlerle yarattıkları ”kendi becerilerimize yönelik kaygı” tahammül edilmez hale gelebilir. Korkmak ve geri çekilmek yerine, ne yapabileceğimizi kendimize ispat etmek isteyebiliriz. Bu enerjiyi olumlu şekilde kullanmamız, durumu karşımızdaki ile mücadeleye dönüştürmek yerine, kendi yolumuzu şekillendirmek için odaklı bir çaba göstermemiz yerinde olur.
Kendimize ilişkin korkular ve kaygılarla, kendi yolumuzu tıkayan biz de olabiliriz. Kontrol edemediğimiz ya da bize güvenli gelmeyen koşullarda ortaya çıkıp başarısız olmak, donanımsız hissetmek, yetersizlik ve çaresizlik duyguları içinde kasılıp kalmak gibi sorunlar yaşıyorsak, bu YENİAY bize bunun faydasızlığını hatta zararını fark ettirebilir!
Bir tesadüf, bilinçsiz bir hareket, birinin yaptığı bir hata, ani bir gelişme, önümüze çıkan bir ipucu, ya da zihnimizde oluşan bir aydınlanma sayesinde, biz de birilerinin gerçek durumu hakkında fikir ve anlayış sahibi olabiliriz. Ancak yakaladığımız ipucunu aşırı çekiştirip olmayacak yerlere bağlamadan, ya da fazla aceleci bir saldırıya veya suçlama harekatına girişmeden, arka planı iyice anlamamız yerinde olur. Zira olgunlaşmamış, desteksiz bir saldırı yerine, iyi düşünülmüş ve boşlukları giderilmiş bir yaklaşım bize daha güvenli, daha ayağı yere basan bir konum sağlayacaktır.
Hayatı kontrol edemeyiz! Başkalarının davranışlarını, arzularını, düşüncelerini de tam anlamıyla kontrol etmemiz mümkün değildir. Aşırı kontrol çabası, daima bir yerde aşırı gerilim ve patlamaya yol açar.
İnsan için verimli, yapıcı, hoşnutluk getiren, üretkenliği ortaya çıkartan, umudu arttıran yöntem, daima ”Elimizden Gelenin En İyisini Yapmak”tır.
Sonuç için endişelenmek, alacağımız eleştiri ve tepkileri düşünüp karamsarlaşmak, insanların davranışlarını öngörememek veya belirleyememekten korkmak, bir durumu aşırı zorlamak, kendimizi ve etrafımızı germek, geri kalmamak veya yetersiz olmamak adına ”lafta sözde davranışta ve hızda” fazla ileri gitmek, limit duygusunu yitirmek, kaybetme veya geri kalma korkusuyla koşulları fazla zorlamak ya da zarar görmemek adına fazla geri çekilmek, hata yapmak korkusuyla hiç bir işe başlayamamak hep kaygıdandır! Kaygı ayağımızın altındaki en fazla gözardı edilen ve gidip gidip basılan Muz Kabuğudur 😉
Bu YENİAY’da kaygılarınıza değil, denge ve hoşnutluk hissine odaklanın. Yolunuz aydınlık, keyifli, gerilimsiz, latif ve tatlı sürprizlerle dolu olsun 🙂
Veee bu yazı için EAGLES’dan bir parça Take It Easy…

Exit mobile version