Site icon Juno – Kendi Halinde Bir Yıldız Gözlemcisi

11 Nisan 2017, Terazi – Koç Aksında Bir Dolunay; Uçlara Savrulmak Hakkında Dersler…

11 Nisan 2017 günü, İstanbul’a göre saat 09:07 itibariyle, DOLUNAY adını verdiğimiz Güneş – AY karşıtlığı tam halini alacak.
DOLUNAY haritasını yorumlarken aşağıdaki göstergeleri dikkate alıyorum;

MEALİ;
Genel etkilerden başlayalım;

Gelelim bu olan bitenin biz fanilerin gündelik hayatına nasıl yansıyabileceği kısmına 🙂
Bütün sınırları bir anda dağıtma ve istediklerimize ”ne pahasına olursa olsun” ulaşma arzumuzla, yerimizden kıpırdayıp durgun denizi bulandırmış olma ve sonuçta zarara girme korkumuz arasında salınacağımız bir DOLUNAY bizi bekliyor :))))

Hayat, aşırılıkları dengelemenin yollarını daima bulur… Eğer biz aşırılıkları zamanında fark edip ortayı bulmanın bir yolunu oluşturmazsak, hayat önce yumuşak yumuşak sonra karşı konulmaz bir biçimde bu dengeyi DAYATIR!
Hayatın vakti boldur 🙂 Bize derslerini taa ki biz anlayana kadar çeşitli yollardan anlatır ha anlatır… Zamanı dar olan biziz! Ve öğrenmeyi erteledikçe daha ağır, daha zor, daha kısa sürede, daha acılı dersler alırız.
Değişime aşırı direnç, sürekli savunmada olmak ve her türlü yüzleşmeyi reddetmek, abartılı atalet, yok sayma, görmezden gelme, inkar gibi edilgen uçlar ile abartılı güç kullanımı, ortamı kendi tercihlerine göre belirlerken diğerlerinin arzu ve çıkarlarını göz ardı etmek, uyumsuzluk, bencillik, zorbalık, saldırganlık gibi etkin uçlar, birbirlerini dengeyi bulana kadar zorlar.
Ve ne korkunun, ne de korkutmanın ecele faydası yoktur 🙂
O yüzden hayatımızı mahkum ettiğimiz uçlardan, bize tanıdık gelmese de yaşanması uzun vadede daha kolay olacak orta noktalara doğru gelmeye çalışalım…
Dış dünyanın sınırlarımıza yönelik zorlamaları, bizi  daha sert, daha uzlaşmasız olmaya da, daha kontrolsüz, daha güvensiz ve teslimiyetçi olmaya da itmesin…
Hayatımızda olmasını istediklerimizin sorumluluğunu almaktan korkmayalım! Ve amaların ardına sığınmayalım…
Acele etmeyelim, ettirmeyelim, ama habire ertelemeye veya gerçeği eğip bükmeye de kalkmayalım…
Adaleti, dengeyi, uyumu, kabulleniş ile tercihlerine sahip çıkma arasındaki makul duruşu, başkalarına karşı görevlerimiz ile özel alanımız arasındaki ince çizgiyi, alıcılık ile vericilik arasındaki iyi tartan teraziyi, önce kendi içimizde bulalım ki, çevremize de dengeleyici, düzenleyici, güven veren, örnek olan bir etkimiz olsun…
Sevgi, Barış, Adalet ve Huzur Bizimle Olsun 🙂
Burçlara Gör Yorum için 11 Nisan 2017, Terazi Burcu’ndaki DOLUNAY’ın Burçlara Göre Yorumu… linkini ziyaret edebilirsiniz
Bu defa Smetana’dan Moldau’yu seçtim müzik olarak… Bir çok küçük nehrin birleşerek oluşturduğu coşkun bir sudur Moldau… Ve Smetana’nın bestesi, farklılıkların uyumu ve dengesini son derece coşkulu ve keyifli bir şekilde müziğe dökmüştür. KEYİF OLSUN!

Exit mobile version